Војска преузела контролу над прихватним и центрима за азил

Среда, 18.3.2020 | Актуелности
На основу одлуке председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, Војска Србије је од данас ангажована на контроли и обезбеђењу прихватних и центара за азил у нашој земљи.

Ради спречавања неконтролисаног кретања лица која могу бити носиоци вируса и самовољног напуштања центара за азил и прихватних центара, снаге Војске Србије ће, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Комесаријатом за избеглице и миграције, вршити појачан надзор, контролу уласка и изласка и спољашње обезбеђење ових објеката.

Снаге Војске Србије су распоређене у центре за азил у Сјеници, Тутину, Боговађи, Бањи Ковиљачи и Крњачи, те у прихватне центре у Прешеву, Бујановцу, Врању, Босилеграду, Пироту, Обреновцу, Адашевцима, Шиду, Принциповцу, Сомбору, Кикинди и Суботици.

Војска Србије је контролу над прихватним и центрима за азил преузела како би припадници Министарства унутрашњих послова своје ресурсе могли да посвете контроли поштовања мера Владе Републике Србије о забрани и ограничењу кретања.

Војска Србије је од увођења ванредног стања ангажована и на обезбеђењу и контроли јавних објеката, болница у којима се врши контрола потенцијално заражених и лечење оболелих од COVID-19, као и већих аеродрома и аутобуских станица.
Кључне речи

Повезане вести