Вежба „Виртуелни штит 2013“

Четвртак, 16.5.2013 | Обука

У Центру за обуку путем симулација (ЦОПС) Генералштаба Војске Србије, од 13. до 17. маја траје вежба подржана рачунарским симулацијама „Виртуелни штит 2013“. Тема вежбе је командовање снагама у мултинационалним операцијама. То је друга вежба ове године која се одржава у ЦОПС-у, а уједно и друга обука декларисаних јединица подржана рачунарским симулацијама.

У Центру за обуку путем симулација (ЦОПС) Генералштаба Војске Србије, од 13. до 17. маја траје вежба подржана рачунарским симулацијама „Виртуелни штит 2013“. Тема вежбе је командовање снагама у мултинационалним операцијама.

То је друга вежба ове године која се одржава у ЦОПС-у, а уједно и друга обука декларисаних јединица подржана рачунарским симулацијама.

Вежбу, којом руководи потпуковник Золтан Рајда, изводе декларисане јединице 31. пешадијског батаљона 3. бригаде и 21. пешадијског батаљона 2. бригаде, а подржавају је припадници Специјалне и 1. бригаде.

Циљ вежбе „Виртуелни штит 2013“ је унапређење обучености командног кадра декларисаних чета за извршавање задатака за самоевалуацију нивоа 2 према Концепту оперативних способности.

Повезане вести