Примопредаје дужности у Копненој војсци

Петак, 13.1.2017 | Актуелности

На основу указа председника Републике Србије о постављењима на нове дужности и престанку професионалне војне службе, у Копненој војсци су изавршене примопредаје дужности команданата бригада и начелника штаба Команде Копнене војске.

У Врању је извршена примопредаја дужности команданта Четврте бригаде копнене војске. Свечаности у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, градоначелник Врања Слободан Миленковић, представници локалних самоуправа Пчињског управног округа, Министарства унутрашњих послова, Српске православне цркве и бројни гости.

Дужност команданта Четврте бригаде копнене војске примио је досадашњи помоћник команданта Копнене војске за операције пуковник Слободан Стопа од бригадног генерала Зорана Лубуре, који је пензионисан. 

У свом обраћању генерал Симовић се осврнуо на богату војничку каријеру бригадног генерала Зорана Лубуре и његов допринос одржавању и унапређењу оперативних способности Четврте бригаде копнене војске, а пуковнику Слободану Стопи је пожелео успех на новој дужности.

У Нишу, у касарни „Књаз Михаило“, дужност команданта Треће бригаде копнене војске примио је досадашњи заменик команданта бригаде пуковник Предраг Грбић од бригадног генерала Милета Јелића, који ће обављати дужност начелника Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе Министарства одбране. 

У Команди Копнене војске у Нишу дужност начелника штаба команде тог вида Војске Србије примио је пуковник Владета Балтић, досадашњи помоћник команданта Копнене војске за подршку.

Пуковник Жељко Кузмановић, досадашњи заменик команданта Друге бригаде копнене војске, примио је дужност команданта ове јединице у касарни „Рибница“ у Краљеву.

Повезане вести