Курс за инструкторе обуке за мултинационалне операције

Среда, 19.6.2013 | Обука

На истуреном базном кампу полигона „Боровац“ данас је завршена дводневна вежба, на којој су полазници курса за инструкторе обуке за мултинационалне операције практично проверили дистигнути ниво вештина и знања.

На истуреном базном кампу „Душан Силни“ полигона „Боровац“ данас је завршена дводневна вежба, на којој су полазници курса за инструкторе обуке за мултинационалне операције практично проверили дистигнути ниво вештина и знања.

Курс за инструкторе обуке за мултинационалне операције изводи се од 27. маја до 20. јуна, у организацији Команде Копнене војске, Центра за обуку јединица за мултинационалне операције и британског војног саветничког тима за обуку, стационираног у Вишкову, у Чешкој.

Инструктори из оружаних снага Велике Британије и Чешке упознали су 13 официра и 14 подофицира Војске Србије са методологијом и практичним елементима извођења обуке за мултинационалне операције, попут организације контролног пункта, решавања инцидената са базе, извлачења рањеника из минског поља или процедура хапшења и претреса.

Полазнике курса обишли су начелник штаба Четврте бригаде пуковник Слађан Стаменковић, директор британског војног саветничког тима за обуку пуковник Андреј Катберг и изасланик одбране Велике Британије у нашој земљи пуковник Вилијам Инглиш.

Повезане вести