Саопштење

Петак, 25.9.2020 | Актуелности
Два пилота Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије погинули су данас око 9.10 часова приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника обављајући своје летачке задатке. Министарство одбране, након обавештавања свих чланова породица погинулих пилота, обавестиће јавност о њиховом идентитету.
 
Место трагедије обишли су и разговарали са очевицима министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић.
 
Након увиђаја који су обавили и цивилни и војни органи, начелник Генералштаба формирао је Комисију за испитивање ванредног догађаја на челу са начелником Управе за развој и опремање бригадним генералом Миланом Поповићем, а командант Ратног ваздухопловства и ПВО формирао је стручну комисију за утврђивање узрока удеса авиона МиГ-21 коју води начелник штаба Команде РВ и ПВО бригадни генерал Александар Бјелић.
 
Телеграме саучешћа породицама погинулих пилота упутили су врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.  
 
Авион МиГ-21 прегледан је пре полетања у складу са свим процедурама и наком прегледа констатовано је да је исправан и спреман за лет.

Повезане вести