Припреме за међународну вежбу „Платинасти вук 20“

Понедељак, 9.3.2020 | Обука
Главна планска конференција за међународну вежбу „Платинасти вук 20“, коју Војска Србије организује у сарадњи са Европском командом Оружаних снага САД, одржана је протекле недеље у бази „Југ“ код Бујановца.

На скупу y организацији Четврте бригаде копнене војске, који представља кључни део процеса планирања, дефинисани су план извођења вежбовних активности, логистичка подршка и елементи техничког споразума за реализацију вежбе.

Уз очекивано учешће око пет стотина војника и старешина из 12 земаља, вежба ће се у јуну ове године одржати у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“. Увежбаваће се употреба несмртоносног оружја и тактике, технике и процедуре које се примењују у мултинационалним операцијама. Један од циљева вежбе је и размена искустава у досадашњем ангажовању у мировним операцијама.

Осим припадника Војске Србије, на конференцији су учествовали представници оружаних снага Бугарске, Грчке, Италије, Мађарске, Румуније, Северне Македоније, Сједињених Америчких Држава, Словеније, Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске и Француске.

Повезане вести