Честитке поводом Дана информатичке службе и Дана ЦКИСИП-а

Четвртак, 20.2.2020 | Култура и традиција

Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА ИНФОРМАТИЧКЕ СЛУЖБЕ, ПОВОДОМ 21. ФЕБРУАРА – ДАНА СЛУЖБЕ


Припадницима информатичке службе честитам 21. фебруар – Дан службе. 

Развој информатичке службе датира још од 1963. године када је на данашњи дан формиран Центар за обраду података који је убрзо био опремљен првим рачунарским системом UNIVAC-1004. 

Информатичка служба је све више присутна и незаменљива у размени информација у савременом ратовању и предуслов је за успешно командовање и исход рата. 

Честитам вам празник уз жељу да настојите да се стално усавршавате и пратите развој информационих технологија, софтвера и хардвера, чиме умногоме доприносите развоју оперативних способности Војске Србије.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић



Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА ЦЕНТРА ЗА КОМАНДНО-ИНФОРМАЦИОНЕ СИСТЕМЕ И ИНФОРМАТИЧКУ ПОДРШКУ ПОВОДОМ 21. ФЕБРУАРА – ДАНА ЦЕНТРА


Поводом 21. фебруара – Дана Центра за командно-информационе системе и информатичку подршку,  припадницима Центра упућујем срдачне честитке.

Дуги низ година чувате традицију Центра за обраду података Југословенске народне армије, односно славите дан када је инсталиран први рачунар у тадашњој војсци.

Захваљујући својим знањима и способностима, кроз унапређење постојећих и увођење нових информационих система, дајете пун допринос ефикасном доношењу одлука и командовању, што као резултат утиче на јачање оперативних способности Војске Србије у целини.

Честитам вам празник и желим пуно успеха у даљем раду.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић

Повезане вести