Учешће на Београдској НАТО недељи

Среда, 22.7.2020 | Актуелности
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић узео је учешће на 8. Београдској НАТО недељи, одржаној у организацији Центра за евроатлантске студије.

Генерал Мојсиловић је, путем видео-линка, учесницима овогодишње конференције представио широки спектар активности Војске Србије предузетих на сузбијању и спречавању ширења заразне болести ковид 19, као и досадашњу сарадњу Војске Србије и Кфора. 

Говорећи о функционисању Војске Србије у условима пандемије, генерал Мојсиловић је истакао да је правовременом реакцијом на свим нивоима очувана оперативна способност Војске Србије и обезбеђено потпуно и несметано извршавање задатака и пружање помоћи органима цивилних власти у складу са одлуком председника Републике Србије. 

Када је реч о односима са Кфором, генерал Мојсиловић је истакао да ће Војска Србије и у наредном периоду тежити унапређењу дијалога и партнерске сарадње засноване на заједничким вредностима, међусобном разумевању и реципроцитету ради заједничке подршке дијалогу на политичком нивоу и доприноса очувању мира и стабилности, не само у Републици Србији, већ и у региону.

Повезане вести