Припреме гардиста Војске Србије за Параду победе у Москви

Субота, 20.6.2020 | Међународна сарадња
Гардисти Војске Србије, симболично њих 75, онолико колико је година прошло од победе над фашизмом у Другом светском рату, увелико се припремају да под заставом Републике Србије поносно продефилују московским Црвеним тргом на Паради победе, 24. јуна.

Војна парада традиционално се одржава на месту где је Црвена армија 1945. године прославила победу над фашистичким силама Осовине. 

Гардисти Војске Србије високо су мотивисани да своју отаџбину, која је увек била на правој страни историје, представе на најбољи начин. Почетне припреме за Параду победе реализоване су у Београду, у касарни “Дедиње”, након чега наши гардисти од 12. јуна реализују двонедељне припреме у Руској Федерацији уз интензивна увежбавања стројевих радњи и физичку обуку, како би учешће у свечаном дефилеу пешадијских ешелона било припремљено до перфекције. 

Од како су допутовали у Руску Федерацију гардисти су имали заједничка увежбавања са осталим учесницима војне параде на полигону Алабино и увежбавање на Црвеном тргу.

Војне параде заузимају посебна места у срцима гардиста, јер пружају прилику да се сретну са најелитнијим саставима иностраних оружаних снага и заједно тестирају стројеву изграђеност, војничке врлине и посвећеност војном позиву.

Повезане вести