Посета Руској Федерацији

Субота, 3.8.2019 | Међународна сарадња

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у службеној посети Руској Федерацији, током које је имао сусрет са начелником Генералштаба Оружаних снага земље домаћина генералом армије Валеријем Герасимовим и присуствовао отварању „Међународних војних игара 2019“.

Током сусрета са генералом Герасимовим разговарано је о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, као и о даљем унапређењу војне сарадње Републике Србије и Руске Федерације. Том приликом је потврђена спремност за наставак свестране сарадње у областима од обостраног интереса.

Начелник Генералштаба је захвалио генералу Герасимову на помоћи Руске Федерацијe у опремању Војске Србије, истичући да ће наша војска наставити да развија своје способности у сарадњи са свим партнерским државама. 

У парку „Патриот“ код Москве, генерал Мојсиловић је присуствовао церемонији свечаног отварања „Међународних војних игара 2019“ и на полигону „Алабино“ пратио прву трку у дисциплини „Тенковски биатлон“ у којој се такмиче и припадници Војске Србије. 

На двонедељном такмичењу „Међународне војне игре 2019“ учествује око 6000 војника из 39 земaљa. Они ће се надметати у 32 дисциплинe, које обухватају готово све конвенционалне родове војске. Припадници наше војске се такмиче у дисциплинама Тенковски биатлон, Војни рели и Снајперска граница.

Повезане вести