Официрски бал у Нишу

Четвртак, 19.1.2017 | Култура и традиција

У организацији Команде Копнене војске, Треће бригаде и других јединица нишког гарнизона, синоћ је у свечаној сали Дома војске у Нишу, одржан трећи по реду официрски бал.

Официрском балу су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић са својим сарадницима, команданти Треће и Четврте бригаде Копнене војске и Мешовите артиљеријске бригаде пуковници Предраг Грбић, Слободан Стопа и Звонко Стојковић, председници нишких општина, представници градских структура Ниша и Прокупља, борачких организација и удружења и други гости.

Музичари Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, чланови плесне групе нишког гарнизона „Тамо далеко“, припадници команде Копнене војске, Треће бригаде и других јединица нишког гарнизона и њихове супруге и девојке, играма и песмама оживели су дух старих српских кола и српске музике.
 
Командант Треће бригаде пуковник Грбић, рекао је да му је част што има прилику да настави ову лепу традицију коју су започели његови претходници.

- Са поносом могу да кажем да официрски бал постаје традиција у гарнизону Ниш и део културе града Ниша - истакао је пуковник Грбић и додао  - Желим да уживате уз музику Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ под руководством мајора Игора Митровића и игру плесне групе „Тамо далеко“.

Традиција официрског бала у Нишу обновљена је 2015. године када су припадници Команде Копнене војске и нишког гарнизона подсетили грађане Ниша на светле традиције официра Другог пешадијског пука књаза Михаила и њихове официрске балове.

Повезане вести