Сећање на припаднике Гардијске бригаде страдале у НАТО агресији

Среда, 20.5.2020 | Култура и традиција
Полагањем венаца и цвећа крај спомен-обележја испред Клиничко-болничког центра „Др Драгиша Мишовић“, данас је обележена годишњица погибије припадника Гардијске бригаде Војске Југославије који су страдали у НАТО агресији 1999. године.

У име Министарства одбране и Војске Србије венац је положио министар одбране Александар Вулин. Венце су положили и представници Гарде Војске Србије, Града Београда, породица настрадалих, као и делегација болнице. За страдале је одржан и молитвени помен, који су служили главни војни свештеник потпуковник Слађан Влајић и војни свештеник Гарде мајор Стеван Стевановић.
  
КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ бомбардован је 20. маја 1999. године, 50 минута после поноћи, а у нападу су погинула седморица војника и три пацијента. Гарда Војске Србије традиционално обележава сећање на припаднике Гардијске бригаде страдале у НАТО агресији церемонијом полагања венаца и обиласком спомен-собе у касарни „Дедиње“, где се евоцирају успомене и чувају сећања на недужне жртве. Полагање венаца испред КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ један је у низу догађаја којим се обележава годишњица НАТО агресије на нашу земљу.

Повезане вести