Орден Републике Српске Војсци Србије

Петак, 29.6.2018 | Актуелности

За нарочите заслуге у развијању и учвршћивању свеукупних односа и међудржавне сарадње између Републике Српске и Републике Србије, председник Републике Српске Милорад Додик доделио је Војсци Србије Орден Републике Српске на ленти.

Највише државно одличје које Република Српска додељује, данас је у Палати Републике у Бањалуци, на пријему поводом Видовдана, председник Додик уручио начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Љубиши Диковићу

Председник Додик је рекао да му је част да поводом Видовдана додели одликовања у име Српске, институцијама и појединцима који су дали допринос очувању Српске, која цени допринос и сарадњу.

– Многи појединци и институције изабрани су за доделу одликовања јер желимо да им на овај начин покажемо да нису заборављени, рекао је Додик.

Орденом Републике Српске на ленти за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању свеукупних односа и међудржавне сарадње између Републике Српске и Републике Србије, председник Додик одликовао је Војску Србије, те Министарство унутрашњих послова и Министарство здравља Републике Србије.

Повезане вести