ВЕК ПОБЕДНИКА 1918-2018

Заједничка седница колегијума министра одбране и начелника Генералштаба

Четвртак, 5.10.2017 | Актуелности

Заједничка седница колегијума министра одбране и проширеног колегијума начелника Генералштаба Војске Србије одржана је данас у Дому Гарде на Топчидеру.

Поред редовног реферисања о кључним активностима и стању у систему одбране, акценат седнице био је на упознавању министра одбране и начелникa Генералштаба Војске Србије са током припрема за реализацију приказа дела оперативних способности Војске Србије на аеродрому „Батајница“ – „Слобода 2017“, који ће бити део обележавања Дана ослобођења Београда, 20. октобра.

На заједничкој седници колегијума министра одбране и проширеног колегијума начелника Генералштаба Војске Србије осим уобичајеног анализирања оперативних и функционалних способности Војске Србије, посебно је разматрана реализације плана набавке новог наоружања и војне опреме, укључујући и опремање 1.500 војника најсавременијом опремом и наоружањем.

Паралелно са пријемом нових професионалних војника по уговору, наставља се и са улагањима у побољшање материјалног положаја припадника Војске Србије и њихових породица, попут већ повећаних дневница, ускоро се очекује и значајно повећање зарада, као и велики пројекат стамбене изградње, закључено је на заједничкој седници колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Повезане вести