Делегације ветеранских удружења у посети Генералштабу

Четвртак, 12.3.2020 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је делегацију представника Клуба генерала и адмирала и Удружења војних пензионера Србије.

На састанку је било речи о досадашњој сарадњи, плановима за наредни период и подршци коју Војска Србије пружа овим удружењима.

Генерал Мојсиловић је госте информисао о кључним активностима у Војсци Србије и напорима које државно и војно руководство улажу у даље јачање оперативних и функционалних способности.

Представници удружења су представили своје активности и, у контексту припрема за израду новог закона о Војсци Србије, изразили очекивања да ће нови закон препознати ветеранска удружења и њихове потенцијале. 

Клуб генерала и адмирала Србије је струковно удружење формирано ради очувања и неговања слободарских традиција, очувања угледа генерала и адмирала, доприноса одбрамбеној способности Србије и остваривања културних, научних и других потреба.

Удружење војних пензионера Србије пружа помоћ војним пензионерима у остваривању њихових основних права, иницира решавање проблема и доношење прописа ради побољшања материјалног положаја и остварује сарадњу са Војском Србије, другим институцијама и сродним организацијама у земљи и иностранству.

Повезане вести