Часни крст у рукама припадника Војске Србије

Субота, 19.1.2019 | Актуелности

На четири локације – у Старим Бановцима, Сврљигу, Куршумлији и на Власинском језеру данас су први до часног крста допливали припадници Војске Србије.

На 29 река и језера широм Србије поводом традиционалног хришћанског празника Богојављења организовано је пливање за Часни крст у коме је учествовало више десетина припадника Војске Србије.

Мајор Милан Жунић из 204. ваздухопловне бригаде био је наjбржи у Богојављенском пливању које је одржано у Старим Бановцима, док је поручник Александар Станковић из 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде Копнене војске први допливао до Часног крста у Сврљигу.

Професионални војник Срђан Ранђеловић из 37. механизованог батаљона Треће бригаде био је најуспешнији у пливању за Часни крст које је организовано у Куршумлији, док је професионални војник Никола Недељковић из 40. командног батаљона Четврте бригаде први допливао до Часног крста на Власинском језеру.

Богојављење је широм Србије данас прослављено литургијама у православним храмовима, а најхрабрији су у рекама и језерима препливали стазу дугу 33 метра која симболизује Христове године и допливали до Часног крста. На 29 локација широм наше земље у пливању за Часни крст и организацији ове, сад већ традиционалне манифестације, учествовало је више од 300 припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Повезане вести