Министар Вулин у Сремској Митровици

Субота, 23.6.2018 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас нови објекат за смештај борбених возила у касарни “Бошко Палковљевић Пинки” у Сремској Митровици.

– Све што је било уништено и оштећено у НАТО агресији, али и после дугих година намерног запостављања и планског уништавања и умањивања Војске Србије, биће обновљено и стављено у функцију, изјавио је министар одбране Александар Вулин, који је данас обишао нови објекат за смештај борбених возила у касарни “Бошко Палковљевић Пинки” у Сремској Митровици.
 
– Министарство одбране и Војска Србије обезбедили су потребна новчана средства за све што је потребно Војсци да уреди своју војну инфраструктуру. Војска мора своју технику да држи у хангару, тамо где јој је место и да јој на тај начин продужава животни век, али исто тако да припадници наше војске далеко једноставније и у бољим условима обављају своје свакодневне дужности, рекао је министар одбране.
 
Он је додао да је Војска Србије гарант стабилности и мира у нашој земљи и региону.
 
– Сигурна и стабилна Србија је гарант сигурног и стабилног Балкана, а управо је то политика коју председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић спроводи, врло често тешко, немајући са друге стране оне који ту политику разумеју и искрено прихватају, и зато је снажна војска гарант снажне мировне политике Републике Србије, рекао је министар одбране.
 
Командант Прве бригаде копнене војске бригадни генерал Жељко Петровић подсетио је да је 2015. године у касарни у Сремској Митровици отпочела изградња више хангара, као одговор на порушене објекте током НАТО агресије.
 
– Прошле године завршена су прва три, који су омогућили смештај тенковских јединица 15. тенковског батаљона, лоцираног у касарни у Сремској Митровици, а ових дана завршен је и четврти хангар који ће омогућити смештај савремених борбених возила. То омогућава да технику коју имамо боље и квалитетније чувамо и да оперативне способности јединица, лоцираних у Сремској Митровици, буду одржаване на оном нивоу који гарантује безбедну и сигурну будућност свих грађана Републике Србије, рекао је генерал Петровић.
 
Председник Скупштине општине Сремска Митровица Томислав Јанковић, изразивши задовољство због посете министра Вулина, истакао је да град и Министарство одбране чине заједничке напоре да решавају све задатке од заједничког значаја.
 
– Са своје стране покушавамо да помогнемо да услови рада припадника Војске Србије у нашем граду буду на вишем нивоу. Велика је улога Војске Србије, као важног послодавца у нашем граду, уз незаобилазни безбедносни допринос који нам пружа, а то се најбоље показало 2014. године када је Војска Србије за време поплава у Сремској Митровици дала немерљив допринос да град буде одбрањен од елементарних непогода. У знак захвалности, Град Сремска Митровица је већ одредио простор где ће се градити станови за припаднике Војске и осталих безбедносних структура, и то ће бити наш допринос да се припадници система одбране осећају боље и да имају боље услове за живот и рад, истакао је председник Скупштине општине Сремска Митровица.
 
Извођач радова на недавно завршеном хангару, четвртом у касарни “Бошко Палковљевић Пинки”, је Војнограђевинска установа. Вредност инвестиције је 35 милиона динара. Површина објекта, као и претходна три, је око 900 квадратних метара.

Повезане вести