Обилазак обуке у 63. падобранској бригади

Четвртак, 4.6.2020 | Обука
Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, обишли су вечерас припаднике 63. падобранске бригаде, који изводе обуку на војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић" у Нишу.  

Министар Вулин потврдио је да ноћни скокови представљају најзахтевнији и најсложенији део обуке. 
 
— Оно што је вечерас урађено изнад града Ниша не може да уради сваки падобранац, а онај који може, он може за себе да каже да је достигао максимум у свом развоју и послу. Ноћни скок у отежаним условима, под ветром и тешким временским приликама, доказ је да су ови људи прошли најсложенију обуку, и да су у стању да изведу баш све што један падобранац може да уради — истакао је министар Вулин.
 
Он је додао да су падобранци опремљени најсавременијим падобранима и најбољом могућом опремом. 
 
— Улагали смо и у њихов животни стандард, подигли смо ниво њихове јединице — од батаљона враћени су на ниво бригаде, али они све то враћају и показују колико вреди у њих улагати — рекао је министар одбране, који је искористио прилику да се захвали и начелнику Генералштаба Војске Србије што је вечерас био ту и што је "допринео да 63. падобранска бригада буде то што јесте". 

Припадници 63. падобранске бригаде вечерас су извели скок техником високог искакања и високог отварања. Искочили су са висине од 4,5 хиљада метара, изнад Прокупља, тридесетак километара од десантне просторије и, возећи се отвореним падобранима, приземљили на десантну просторију на нишком војном аеродрому. Реч је о најсложенијем делу обуке, ноћном скоку падобраном са велике висине, прелетом с личним наоружањем и опремом. Овај део обуке се практикује у склопу више падобранске обуке у 63. падобранској бригади, али се и након тога редовно изводи, кроз падобранске скокове. 

Повезане вести