Информисање страних војних представника у Републици Србији

Среда, 29.5.2013 | Актуелности

У Дому Гарде у београдској касарни „Топчидер“ данас је одржано информисање страних војних представника у Републици Србији о структури Војске Србије, правцима развоја и модернизације, као и о стратегији у погледу Партнерства за мир. Информисањем је руководио генерал-мајор Душан Стојановић, начелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије.

У Дому Гарде у београдској касарни „Топчидер“ данас је одржано информисање страних војних представника у Републици Србији о структури Војске Србије, правцима развоја и модернизације, као и о стратегији у погледу Партнерства за мир.

Информисањем је руководио генерал-мајор Душан Стојановић, начелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије.

Генерал Стојановић оценио је да се конкретним учешћем у Партенрству за мир јача национална и регионална безбедност и да је Војска Србије искрена у намери да на конструктиван начин достигне постављене циљева Партнерства за мир.

Он је истакао да кроз процесе оспособљавања и школовања припадника Војске Србије у иностранству желимо да унапредимо способности наших људи, као и да Војска Србије посебно цени могућност учешћа њених припадника у мултинационалним командама, што је најбољи доказ унапређених способности на пољу интероперабилности.

Старији пуковник Ли Јун у име страних војних представника захвалио је Министарству одбране и Војсци Србије, а посебно Управи за планирање и развој Генералштаба, на одлично организованој и корисној активности.

Повезане вести