Пријем поводом Дана Ратног ваздухопловства и ПВО

Четвртак, 22.12.2016 | Култура и традиција

Начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић и заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић примили су данас, поводом Дана РВ и ПВО, делегацију овог вида Војске Србије.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић примили су данас, поводом Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, делегацију овог вида Војске Србије коју је предводио командант РВ и ПВО генерал-мајор Ранко Живак.

Уз честитке за празник и признање за успешну реализацију свих постављених задатака, генерал Диковић је истакао да напори који се улажу у модернизацију и опремање овог вида Војске Србије треба да буду додатни мотив за будуће ефикасно извршавање додељених мисија и задатака.

Дан Ратног ваздухопловства и ПВО обележава се 24. децембра у знак сећања на дан када је војвода Радомир Путник донео Решење о формирању Ваздухопловне команде са седиштем у Нишу, 1912. године. У састав команде ушли су Аеропланско и Балонско одељење, Водоничка централа и Голубија пошта. У то време Србија је била једна од 15 земаља у свету која је имала војно ваздухопловство и једна од првих пет земаља која је током опсаде Скадра 1913. године употребила ваздухоплове у борбеним дејствима.   

Повезане вести