Обука вода за заштиту снага за мисију УН у Либану

Петак, 13.11.2020 | Обука
На полигону „Боровац“ и у бази „Југ“ у току је обука вода за заштиту снага из састава Команде за обуку за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Током овог дела припрема, реализује се колективна обука у условима сличним онима у зони операције, а супозиције које вод решава су у потпуности прилагођене ситуацијама у којима се може наћи током извршавања задатака у мисији.

Пре упућивања у мировну операцију, реализује се интензивна обука у кабинетима, на полигонима и вежбалиштима Војске Србије како би се обезбедила потпуна спремност јединице за извршавање наменских задатака.

Програмом су обухваћени садржаји из тактичке, ватрене, физичке и санитетске обуке и теме из међународног хуманитарног права, са тежиштем на реализацији задатака приликом патролирања и обезбеђења базе. У завршном делу припрема вод за заштиту снага очекује тродневна тактичка вежба на којој ће се проверити обученост и интероперабилност јединице за учешће у овој мисији.

Војска Србије ангажује вод за заштиту снага у мисији Уједињених нација у Либану од 2014. године. Основни задатак нашег вода, који се налази у саставу италијанског контингента, је обезбеђење базе у којој су смештене снаге Уједињених нација.

Повезане вести