Испраћај контингента Војске Србије у мисију Уједињених нација у Либану

Понедељак, 3.6.2019 | Мултинационалне операције
Сто тридесет припадника пешадијске чете из састава Друге бригаде копнене војске, 33 лица из вода за заштиту снага из јединица Команде за обуку и 12 штабних официра и чланова елемента за националну подршку наредних шест месеци биће ангажовани у мисији очувања мира у Либану.

Обраћајући се присутнима на свечаном испраћају у Дому Војске Србије у Краљеву, генерал Мојсиловић је истакао да је уверен да ће припадници овог контингента успешно реализовати све задатке у зони операције и достојно представљати Републику Србију и њену војску, имајући у виду резултате које су постигли на обуци и током припрема за мисију.

Начелник Генералштаба је уручио државне заставе командиру пешадијске чете мајору Игору Кочовићу и командиру вода за заштиту снага капетану Тихомиру Лужанину. Захваљујући на указаној части, мајор Кочовић и капетан Лужанин су, у име припадника контингента, истакли да ће заставу часно носити, поносни јер представљају Војску Србије.

Данашњем испраћају су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров, заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић, командант Друге бригаде копнене војске бригадни генерал Жељко Кузмановић, представници МУП-а, локалних самоуправа и верских заједница, чланови породица припадника пешадијске чете и вода за заштиту снага и бројни гости.

У девет мировних операција широм света тренутно су ангажована 282 припадника Војске Србије.

Повезане вести