Начелник Генералштаба обишао Први центар за обуку

Петак, 24.4.2020 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је, са сарадницима, припаднике Првог центра за обуку у касарни „Аеродром“ у Сомбору.

Генерал Мојсиловић је током обиласка остварио увид у стање у јединици и на територији гарнизона Сомбор и сагледао капацитете за обуку и услове за функционисање центра за време ванредног стања проглашеног ради сузбијања и спречавања ширења заразне болести ковид-19.

Боравак у јединици био је прилика за разговор са припадницима Центра, који су, не штедећи себе, примили први и најтежи удар у борби против коронавируса, ангажујући се на прихвату наших држављана из иностранства, обезбеђењу здравствених установа и пружању логистичке подршке другим ангажованим јединицама Војске Србије.

Генерал Мојсиловић је припадницима Првог центра за обуку одао признање за уложени труд и показану способност у време ванредног стања, истичући да су својим ангажовањем, као и њихове колеге из других јединица, показали да грађани Србије с правом могу да се ослоне на Војску Србије као стуб одбране и гарант безбедности.

Повезане вести