Обилазак војника на добровољном служењу војног рока

Уторак, 5.5.2020 | Из јединица
Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас војнике на добровољном служењу војног рока генерације „март 2020“ у Трећем центру за обуку Команде за обуку, у касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу.

Након обиласка Центра и приказа обуке војника, министар Вулин је изјавио:

— По наређењу врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, а на предлог начелника Генералштаба Војске Србије генерала Мојсиловића, сви војници на добровољном служењу војног рока у мартовској класи биће ванредно унапређени за по један чин. Ова деца су то заслужила и свако од њих је дао огроман допринос у борби против ковид-19, намештали су привремене болнице, радили све што се од њих очекивало, нису питали ни за радно време, ни када ће ићи кући.
 
— На овај начин Војска Србије им се одужује и на овај начин Војска Србије показује колико их цени. Преко 200 војника, више од 80 процената свих оних који су били на добровољном служењу војног рока у марту, одлучило је да своју каријеру настави у Војсци Србије. Већи комплимент Војска Србије није могла да добије и већи комплимент њихове старешине нису могле да добију, а држава Србија тешко да је могла да добије бољу вест — истакао је министар Вулин.
 
Будућност Србије и слобода Србије, закључио је министар одбране, сигурна је и извесна када имамо овакву војску и овакве старешине.
 
Током обиласка, министар Вулин и генерал Мојсиловић присуствовали су приказу обуке војника на добровољном служењу војног рока, који су извели припрему за извршење гађања аутоматском пушком 7,62 мм, обуку у коришћењу ручног ракетног бацача 64 мм М80, снајперске пушке 7.9 мм и пушкомитраљеза 7,62 мм, као и савлађивању тактичке стазе.

Повезане вести