Припадници Војске Србије на вежби „Словенско братство 2017“ у Белорусији

Понедељак, 5.6.2017 | Обука

Припадници Војске Србије учествоваће на трилатералној војној вежби „Словенско братство 2017“, која ће се реализовати од 6. до 15. јуна на полигону Оружаних снага Белорусије у близини града Брест

Припадници Војске Србије учествоваће на трилатералној војној вежби „Словенско братство 2017“, која ће се реализовати од 6. до 15. јуна на полигону Оружаних снага Белорусије у близини града Брест.

Заједно са припадницима оружаних снага Белорусије и Руске Федерације, припадници Војске Србије до 11. јуна ће увежбавати различите сегменте вежбе, ради припремa за њену коначну реализацију од 12. до 14. јуна.

Планом вежбовних активности предвиђено је увежбавање превожења борбеним возилом уз савлађивање водене препреке, падобрански десант, савлађивање водене препреке десантним чамцима, спуштање по ужету из хеликоптера, као и дневна и ноћна гађања из личног наоружања.

Вежба „Словенско братство 2017“ представља наставак сарадње између Ваздушно-десантних јединица Оружаних снага Руске Федерације и Специјалне бригаде Војске Србије, започете извођењем вежбе „Срем 2014“, која је реализована на полигону „Никинци“. У 2015. години вежба је реализована на територији Руске Федерације под називом „Словенско братство 2015“ и на њој су поред оружаних снага Руске Федерације и Војске Србије први пут учестовали и припадници оружаних снага Републике Белорусије. Прошле године, трилатерална вежба „Словенско братство 2016“ је изведена на нашој територији. 

Повезане вести