Обука војника пешадије на служењу војног рока

Понедељак, 3.8.2020 | Обука
На полигонима и вежбалиштима у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву у току је интензивна индивидуална обука војника пешадијске специјалности који су служење војног рока започели у јуну ове године.

Реч је о специјалистичкој обуци, током које се војници обучавају за извођење тактичких радњи у оквиру групе и одељења у нападу и одбрани, те за извршавање задатака у саставу извиђачке патроле. Програмом обуке је предвиђено да војници савладају руковање пушкомитраљезом, ручним ракетним бацачем, полуаутоматским и аутоматским пиштољем и снајперском пушком. 

Војници су претходно, током основне индивидуалне обуке, прошли садржаје из тактичке и стројеве обуке, упознали карактеристике личног наоружања и обучили се за предузимање мера заштите и правилно пружање прве помоћи.

У наредном периоду очекује их реализација бојевих гађања из различитог пешадијског наоружања и физичка провера, када ће војници демонстрирати тренутно стање обучености и психофизичких способности за извршење задатака у условима повећаних напрезања.

Повезане вести