Стационарно логоровањe полазника Основног курса за подофицире

Петак, 7.8.2020 | Обука
На војном комплексу „Орешац“ у току је стационарно логоровање полазника 15. класе Основног курса за подофицире рода оклопних јединица, који се оспособљавају за командовање тенковском посадом и механизованим одељењем.

У оквиру стационарног логоровања изводе се припремна и школска гађања из наоружања БВП М80А и школска гађања из наоружања тенка М84.

Пре изласка на логорску просторију, полазници курса успешно су савладали садржаје из предмета „Средства и опрема“ где је дато тежиште на познавању, руковању и одржавању наоружања, борбених возила и уређаја.

Гађања из наоружања рода оклопних јединица реализују се у завршном делу стручноспецијалистичке обуке и представљају практичну проверу успешности изведене обуке, док су будући подофицири у прилици да се практично увере у ватрене могућности борбених возила. Поред унапређења ватрене оспособљености основни циљ је припрема полазника за извршење сложенијих ватрених и тактичких радњи и задатака, који их очекују током завршног логоровања на полигону „Пасуљанске ливаде“.

Повезане вести