Генерал Диковић с полазницима Високих студија безбедности и одбране

Понедељак, 11.6.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обратио се данас у касарни „Бањица 2“ у Београду полазницима 7. класе Високих студија безбедности и одбране.

Генерал Диковић је полазницима ВСБО говорио о актуелној безбедносној ситуацији, савременим изазовима, ризицима и претњама по безбедност, доприносу Републике Србије унапређењу безбедности, као и правцима даљег развоја Војске Србије.

Начелник Генералштаба је изразио задовољство што је у прилици да разговара с полазницима највишег нивоа усавршавања у Министарству одбране и Војсци Србије, а посебно се интересовао за утиске представника других институција у систему националне безбедности и искуствима припадника страних оружаних снага.

Генерал Диковић је истакао да је, уз стечена знања, највећа вредност овог школовања размена мишљења и искустава о најзначајнијим питањима у домену националне безбедности и да ће им знања и информације које су овде добили помоћи да правовремено доносе одлуке које су у најбољем интересу грађана Србије, односно грађана земаља из којих долазе. 

Разговoру са полазницима ВСБО присуствововао је и ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна.

Високе студије безбедности и одбране представљају организацијску целину у Школи националне одбране, у којој се једном годишње, у трајању од 21 недеље, реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника Министарства одбране. Полазници ВСБО су високи функционери других министарстава и агенција Владе Републике Србије, као и припадници оружаних снага других држава региона и света.

Повезане вести