Генерал Диковић с официрима који су завршили школовање у иностранству

Среда, 12.9.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са официрима који су, ове године, завршили највиша војна усавршавањa у иностранству и официрима који се упућују на Генералштабно усавршавање у иностранство.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас у касарни „Бањица 2“ са официрима који су, ове године, завршили Генералштабно и Командно-штабно усавршавање и Високе студије безбедности и одбране у иностранству, и са официрима који се, у наредном периоду, упућују на Генералштабно усавршавање у Италији и Француској.

Уз честитке официрима који су завршили школовање у иностранству и жеље за успешно школовање официрима који ће се у наредном периоду усавршавати у иностранству, генерал Диковић је указао на дугу традицију школовања и усавршавања наших официра на страним војним школама истичући да је међу њима доста њих имало истакнуту улогу у српској војсци поготово у време ратова.

Начелник Генералштаба је такође истакао да старешине које су се школовале у међународном окружењу за најодговорније дужности у Војсци Србије, треба да, уз мудар приступ и уз свеобухватну анализу, стечена знања и позитивна искуства примене у циљу унапређења организације и функционисања Војске Србије.

Високе студије безбедности завршио је један пуковник Војске Србије, школовање ранга Генералштабног усавршавања у иностранству ове године завршила су три потпуковника, док су четири мајора завршила Командно-штабно усавршавање. Они су знања и искуства стицали у Сједињеним Америчким Државама, Италији, Русији, Француској, Великој Британији и Грчкој. Ове године на Генералштабно усавршавање у Италији и Француској одлазе два потпуковника Војске Србије.

Повезане вести