Обилазак Команде Ратног ваздухопловства и ПВО

Петак, 6.11.2020 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас, са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, Команду Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.
 
О стању и кључним задацима овог вида Војске Србије министру Стефановићу је реферисао командант РВ и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић. Након састанка министар Стефановић је истакао да је посебна част и задовољство што је у прилици да се упозна са свим оним што ради команда нашег Ратног ваздухопловства, као и свим што су, уз подршку председника Вучића, уложили наша Војска и Министарство одбране у модернизацију РВ и ПВО.

Министар Стефановић је рекао да ће се инвестиције у наше Ратно ваздухопловство наставити и да је то задатак за Министарство одбране и Војску Србије, као и популаризација војничког позива, пре свега када је реч о младим пилотима.
 
Он је изразио задовољство што је током данашњег сусрета видео изузетну посвећеност припадника РВ и ПВО истичући да је реч о људима који 24 сата брину о безбедности нашег неба.
 
– Надам се да ћу успети у сарадњи са њима, са генералом Мојсиловићем и са другим људима из Војске Србије, да учиним да направимо још један корак напред и да све оно што смо добили као задатак од председника Вучића испунимо и учинимо да Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана буду још снажнији и моћнији у заштити наше земље – поручио је министар Стефановић.

Повезане вести