Виши курс за подофицире у Центру за обуку и усавршавање подофицира

Четвртак, 1.6.2017 | Обука

У Центру за обуку и усавршавање подофицира, ове недеље почео је први модул Вишег курса за подофицире, који ће трајати пет недеља

У Центру за обуку и усавршавање подофицира, ове недеље почео је први модул Вишег курса за подофицире, који ће трајати пет недеља.

Полазници курса су млађи подофицри који су у предходном периоду завршили Основни курс за подофицире и налазе се на почетним подофицирским дужностима, а предвиђају се за постављења на више дужности.

Свечаном почетку курса присуствовали су заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић и главни подофицир Команде за обуку заставник прве класе Ненад Луковић.

Свечаност је отворио командант ЦОУП потпуковник Саша Петковић који је истакао важност овог курса и изнео да је улога подофицира веома захтевна и одговорна, те да је потребно много снаге и одрицања да би се све активности у јединицама реализовале у потпуности у року.

Обраћајући се полазницима, уз жеље за успех у раду, генерал Радивојевић је истакао да је овај курс само један у низу курсева усавршавања подофицира који су предвиђеним концептом професионалног развоја подофицира, и да има за циљ да у будућности Војсци Србије обезбеди квалитетан подофицирски кадар.

Генерал Радивојевић се осврнуо и на професионални развој и статус подофицира који су завршили Основни курс за подофицире, као и на њихова искуства у раду на почетним подофицирским дужностима.

Повезане вести