Начелник Генералштаба сa делегацијом вида РВ и ПВО

Петак, 21.12.2018 | Култура и традиција

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић примио је данас делегацију Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране поводом 24. децембра – Дана овог вида Војске Србије.

Поводом 24. децембра – Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић примио је данас делегацију овог вида Војске Србије, коју је предводио командант РВ и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић.

Уз честитке за празник припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал Мојсиловић је истакао резлтате постигнуте у опремању и модернизацији овог вида Војске Србије и успешну реализацију свих додељених задатака.

Дан Ратног ваздухопловства и ПВО обележава се 24. децембра у знак сећања на дан када је војвода Радомир Путник донео Решење о формирању Ваздухопловне команде са седиштем у Нишу, 1912. године. У састав команде ушли су Аеропланско и Балонско одељење, Водоничка централа и Голубија пошта. У то време Србија је била једна од 15 земаља у свету која је имала војно ваздухопловство и једна од првих пет земаља која је током опсаде Скадра 1913. године употребила ваздухоплове у борбеним дејствима.

Повезане вести