Обука полазника Основног курса за подофицире

Петак, 26.2.2021 | Обука
У Центру за обуку и усавршавање подофицира „Милунка Савић“ у току је 17. Основни курс за  подофицире, на којем се професионални војници из свих јединица Војске Србије оспособљавају за командовање групом, тимом и одељењем.

На овај курс се упућују само најбољи војници који су завршили Лидерски курс, а претходно су се доказали радом и залагањем на војничким дужностима у својим јединицама.

Обука обухвата заједнички, специјалистички и модул стажирања, а реализује се кроз предмете попут лидерства, познавања опште-војних прописа, морала војске, методике извођења обуке, стројеве обуке, војне топографије, тактичке обуке, ватрене и физичке обуке.

У овом периоду обучавања војници усвајају неопходна војно-стручна знања и вештине за правилно и сигурно командовање тактичким јединицама ранга одељења, чиме формирају базу за даље стручно усавршавање у току каријере. 

Војници који успешно заврше Основни курс за подофицире биће унапређени у чин водника и распоређени на одговарајуће дужности у јединицама Војске Србије.

Повезане вести