Начелник Генералштаба обишао учеснике вежбе „Словенско братство“

Субота, 5.11.2016 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас учеснике вежбе „Словенско братство 2016“ на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“.

Трећи дан војне вежбе „Словенско братство 2016“ протекао је у знаку увежбавања припадника Војске Србије и оружаних снага Руске Федерације и Белорусије на три локације – на „Пасуљанским ливадама“, „Орешцу“ и аеродрому „Батајница“.

Активности на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ обишао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића и сарадника.

Након увежбавања јединица у тактичким радњама и поступцима механизоване чете у нападу, током преподнева обављено је припремно гађање минобацачима од 60 милиметара и противоклопним лансирним оруђем 9К111 „фагот“.

У наставку су увежбаване летачке активности а уследила су и бојева гађања из хеликоптера, невођеним ракетним зрнима и дејства по циљевима на земљи противоклопним ракетама, које су реализовале посаде хеликоптера Ми-8 и „гама“. 

Пожелевши јединицама успешно обављање задатака, генерал Љубиша Диковић је изразио задовољство током одвијања активности и нагласио да противтерористичка операција трију војски захтева најсавременије методе и озбиљан рад.

На аутоматизованом тенковском стрелишту „Орешац“, током преподнева је извршен хеликоптерски десант припадника трију војски, као и увежбавање мешовитих тимова за борбу против терориста на земљишту с бојевим гађањем. Реализовано је и бојево гађање по теми „Вод у нападу“.

На аеродрому „Батајница“ припадници Оружаних снага Руске Федерације реализовали су припрему оклопних транспортера БМД-2 за десантирање.

Повезане вести