Честитке начелника Генералштаба поводом празника обавештајне службе и ВОА

Петак, 4.3.2016 | Актуелности

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честитке поводом празника обавештајне службе Војске Србије и Војнообавештајне агенције.

Честитка поводом Дана обавештајне службе


Припадницима обавештајне службе упућујем срдачне честитке поводом 5. марта – Дана службе. 

Ове године празник прослављате у знак сећања на далеку 1884. годину, када је донета Уредба о ђенералштабној струци, којом је први пут у модерној српској држави установљена организациона целина војске која се искључиво бавила војнообавештајном делатношћу.

Захваљујући високо образованом и професионалном кадру и успешном извршавању веома одговорних и сложених задатака из ваше надлежности, показали сте пуну неопходност и оправданост постојања обавештајне службе. 

Уверен сам да ћете и у наредном периоду кроз унапређење рада на прикупљању и обради обавештајних података, према стандардима савремених служби, допринети даљем јачању безбедности система одбране. 

Честитам вам празник и желим успех у даљем раду.

Честитка поводом Дана Војнообавештајне агенције


Поводом 5. марта – Дана Војнообавештајне агенције, у име припадника Војске Србије и своје лично, свим припадницима Агенције упућујем срдачне честитке.

Празник прослављате у знак сећања на доношење Уредбе о ђенералштабној струци, 1884. године, када је први пут у модерној Србији установљен Спољни одсек у оквиру Оперативног одељења, чији је задатак био да проучава земље и војске европских и суседних држава, пре свега, њихову организацију, попуњавање, састав, бројно стање, размештај, школство и устројство.

Правовремена информација се сматра благом у било којој сфери живота, а од посебног значаја су оне, које за циљ имају заштиту интереса и јачање безбедности система одбране Републике Србије. На бази ваших досадашњих резултата, уверен сам ћете и убудуће постизати запажене успехе у извршавању задатака из делокруга ваше надлежности.

Честитам вам празник и желим пуно успеха у даљем раду. 

Повезане вести