Честитка начелника Генералштаба поводом празника речних јединица и Флотиле

Петак, 4.8.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић честитао је 6. август – Дан речних јединица и Дан Речне флотиле.

Поводом 6. августа – Дана рода и Дана Речне флотиле, припадницима рода речних јединица и Речне флотиле упућујем срдачне честитке. 

Од времена српских устанака, преко балкансиких ратова и оба светска рата развијала су се и речна пловила, средства и опрема речних јединица. Први српски ратни брод „Јадар“, направљен је 6. августа 1915. године у војном бродоградилишту на Чукарици.

Данас, следећи традиције претходних генерација, својим знањем, искуством и вештинама којима располажете, потврђујете да сте оспособљени и способни да заједно са другим јединицама Војске Србије одбраните Републику Србију од било кога који жели да угрози њене границе. 

Честитам вам празник и желим да знања и вештине стално дограђујете, да као и увек, све постављене задатке извршавате професионално и да на тај начин дате свој пун допринос јачању оперативне способности ваших јединица, Копнене војске и Војске Србије у целини. 

Повезане вести