Честитке начелника Генералштаба поводом војних празника

Петак, 3.2.2017 | Активности НГШ

Поводом предстојећих војних празника начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић упутио је честитке припадницима геодетске службе и војних установа које наредних дана прослављају своје празнике.

Честитка начелника Генералштаба припадницима геодетске службе

Поводом 5. фебруара – Дана геодетске службе, припадницима службе упућујем срдачне честитке. 

Професионалним и квалитетним извршавањем постављених задатака и реализацијом пројеката од општег друштвеног значаја, допринели сте унапређењу рада у области геотопографског обезбеђења Војске Србије.

Уверен сам да ћете и у наредном периоду наставити да стручно и доследно реализујете постављене задатке и на тај начин допринесете јачању геодетске службе, чија се традиција везује за формирање Географског одељења Ђенералштаба Српске војске 1876. године.

Честитам вам празник са жељом да и у наредном периоду успешно реализујете задатке.


Честитка начелника Генералштаба припадницима Војногеографског института

Припадницима Војногеографског института честитам 5. фебруар – Дан института. 

Преданим и професионалним радом у области геотопографског обезбеђења Војске Србије по савременим стандардима и немерљивим доприносом на истраживачком и научном пољу, потврђујете важност ваше установе за Војску Србије и систем одбране.

Уверен сам да ћете и у наредном периоду успешно реализовати све постављене задатке и допринети унапређењу oперативних способности Војске Србије.

Честитам вам празник и желим успех у даљем раду.


Честитка начелника Генералштаба колективу Института за стратегијска истраживања

У име припадника Војске Србије и своје лично, колективу Института за стратегијска истраживања, честитам 5. фебруар – Дан института.

Као војнонаучна установа која се бави истраживањима у области безбедности, одбране и војне историје од значаја за одбрану земље, умногоме доприносите успешном развоју система одбране и унапређењу оперативних способности Војске Србије.

Поносно чувате и традицију ваше установе дугу преко 14 деценија, која гаји сећање на 1876. годину и формирање Историјског одељења при Генералштабу.

Уз жељу да и у предстојећем периоду постижете значајне резултате и својим научноистраживачким радом доприносите развоју Војске Србије, честитам вам празник.


Честитка начелника Генералштаба колективу Војног архива

У име припадника Војске Србије и своје лично, колективу Војног архива, упућујем срдачне честитке поводом 5. фебруара – Дана установе.

Још од формирања Историјског одељења, 1876. године, несебичним залагањем многих генерација, успешно чувате вредности и доказе једног дугог и историјски бурног раздобља.

Важност посла који обављате најбоље сведочи о поверењу које вам је дато, да чувате и користите архивске податке, а који су основ доказивања постојања једног народа и његове улоге на светској историјског сцени.

Уз честитке за празник, желим вам пуно успеха у даљем раду.

Повезане вести