Начелник Генералштаба с полазницима Курса за стратегијске руководиоце

Среда, 22.11.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас, у касарни „Бањица 2“ у Београду, с полазницима Курса за стратегијске руководиоце у систему одбране.

Генерал Диковић је полазницима Курса указао на значај оваквог вида усавршавања за људе који се налазе на најодговорнијим дужностима у Војсци Србије, будући да се од њих очекује да непрекидно прате збивања у савременом свету.

Курс за стратегијске руководиоце у систему одбране, други по реду, реализује се од 13. до 24. новембра, а похађају га генерали Војске Србије на дужностима заменика команданта и начелника Штаба оперативних команди и команданата бригада. Циљ курса је да се кроз развој способности стратегијских руководилаца допринесе систему националне безбедности, вођењу послова одбране и безбедности на стратегијском и државном нивоу, као и благовременом препознавању и решавању актуелних изазова, ризика и претњи безбедности.

Курс организују Високе студије безбедности и одбране (ВСБО), организацијска целина у саставу Школе националне одбране Војне академије, а предавачи су професори и експерти из Војске Србије, са Универзитета одбране и других факултета Београдског универзитета. 

Повезане вести