Командант Копнене војске испратио тенкисте Војске Србије на Међународне војне игре

Четвртак, 19.7.2018 | Актуелности

Командант Копнене војске испратио је тенкисте Војске Србије који су рано јутрос са београдског аеродрома отпутовали у Москву, ради учешћа на Међународним војним играма.

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, заједно са командантом Четврте бригаде, пуковником Стопа Слободаном испратио је припаднике Војске Србије који су рано јутрос са београдског аеродрома „Никола Тесла” отпутовали у Москву, ради  учешћа на Међународним војним играма у Руској Федерацији.

– Гледајући вас тако ведре и мотивисане, пред полазак на извршење сложеног задатка, уверен сам да ћете на достојан и частан начин као и ранијих година представити Копнену војску, Војску Србије и Републику Србију. Све очи упрте су у вас. Зато вам желим да хладне главе, онако, како знате, представите нашу отаџбину на најбољи начин – истакао је командант Копнене војске.

Ове године ће 21 припадник Војске Србије учествовати у дисциплини Тенковски биатлон. Припреме тенковских посада су почеле 24. априла и реализоване су на тенку Т-72 на полигонима Војске Србије. Након великог труда и увежбавања свих појединаца и селекције, изабране су посаде које ће представљати нашу војску. Очекујемо да ће у светском надметању учествовати 23 екипе. Надметање у најатрактивнијој дисциплини трајаће до 12. августа. 

На Међународним војним играма припадници Војске Србије такмичиће се ове године у још две дисциплине. У дисциплини Инжињеријска формула, која се од 12. јула до 10. августа одржава у Волжскиј-Волгоградској области у Русији, такмичи се 18 наших припадника, док ће деветочлана екипа учествовати у дисциплини Снајперска граница, која се одржава у Бресту у Белорусији од 24. јула до 8. августа.

Повезане вести