Посета председавајућег Војном комитету НАТО-а

Уторак, 17.9.2019 | Међународна сарадња

Председавајући Војном комитету НАТО-а ваздухопловни маршал Стјуарт Пич боравио је у посети Србији, током које је имао сусрете са председником Републике, министрима одбране и спољних послова и начелником Генералштаба Војске Србије.

Ваздухопловни маршал Пич је посету нашој земљи започео сусретом са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, са којим је разговарао о сарадњи Војске Србије и Кфора, те заједничким активностима које се реaлизују у оквиру програма Партнерство за мир.

Генерал Мојсиловић је, говорећи о безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини, истакао да од Кфора, као једине легитимне оружане формације на Косову и Метохији очекујемо да буде неутралан и да допринесе општој стабилности у покрајини и, посебно, безбедности неалбанског становништва на Северу.

Током сусрета је потврђено опредељење Републике Србије као војно неутралне државе, а разматране су и могућности за даљи развој сарадње кроз постојеће механизме Партнерства за мир и Индивидуални акциони план партнерства.

Повезане вести