ДРУГИ ДАН СПОРТСКОГ ПРВЕНСТВА ВОЈСКЕ СРБИЈE

Субота, 28.6.2008 | Спорт у Војсци

Другог дана Спортског првенства Војске Србије одржана су такмичења у стрељаштву, оријентирингу, војном вишебоју, атлетици, одбојци, малом фудбалу и џудоу.

Другог дана Спортског првенства Војске Србије одржана су такмичења у стрељаштву, оријентирингу, војном вишебоју, атлетици, одбојци, малом фудбалу и џудоу.

Борилишта су данас посетили заменик начелника ГШ ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић,  начелник Управе за обуку и доктрину генерал-мајор Петар Ћорнаков и командант Копнене војске генерал-потпуковник Младен Ћирковић са својим најближим сарадницима.

Стрелци су се на САС “Међа” такмичили у дисциплинама Аутоматска пушка (јединачна паљба) и Пиштољ (прецизна паљба), док је дисциплина оријентиринга – средње стазе изведена у ширем рејону Дивчибара.

Такмичари у војном вишебоју наставили су борбу за што бољи пласман савлађивањем полигона пешадијских препрека. У тој дисциплини најбољи су били:
  • студент Жељко Петровић (Војна академија),
  • потпоручник Драган Мићић (Копнена војска),
  • потпоручник Младен Стаменковић (Копнена војска),
а укупан пласман знаће се после сутрашњег кроса на 2000 метара.

Посебно занимање посматрача привукла су атлетска такмичења. После велике борбе студент војне академије Владан Јовановић победио је у трци на 100 метара, војник Томан Калезић (Команда за обуку) оставио је све иза себе у трци на 400 метара, док је на 1500 метара најбољи био капетан Александар Нешевски (Војна академија).

У бацању кугле највише је добацио мајор Зоран Јакшић (Копнена војска), док је победник у дисциплини скок у даљ старији водник Далибор Станковић (Копнена војска). Свеукупни победник у атлетици је екипа Војне академије, друго место припада Команди за обуку, а треће место освојила је екипа Копнене војске.

Данас су настављена такмичења у одбојци:
  • Војна акдемија – Команда за обуку 0 : 2
  • Копнена војска – В и ПВО 2 : 0 
  • ГШ ВС – Војна академија  0 : 2.
У малом фудбалу:
  • Војна академија – Команда за обуку 3 : 1
  • Копнена војска – В и ПВО 1 : 1
  • Војна академија – ГШ ВС 2 : 2.
Борбе у џудоу одржане су на Факултету физичке културе, а после сабирања резултата екипно је прва Војна академија, друго место припада Копненој војсци, док је треће место освојила екипа ГШ ВС.

Преостало је да се у току сутрашњег дана одрже завршна такмичења у стрељаштву, војном вишебоју и оријентирингу. Затварање Спортског првенства Војске Србије почеће у 17,00 часова.

Повезане вести