Посета Републици Белорусији

Среда, 14.8.2019 | Међународна сарадња

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у службеној посети Републици Белорусији, где ће поред сусрета са највишим званичницима Министарства одбране и Оружаних снага Републике Белорусије, присуствовати финалном делу такмичења ,,Снајперска граница“ у оквиру „Међународних војних игара 2019“.

Начелник Генералштаба Војске Србије је посетио 558. авио-ремонтни завод у Барановичима где је разговарао са првим замеником председника Државног војно-индустријског комитета Републике Белорусије генерал-мајором Игором Михајловичем Демиденком и обишао радове на ремонту и модернизацији четири авиона МиГ-29 која су уступљена Војсци Србије.

Током боравка у Белорусији, генерал Мојсиловић ће имати састанак са начелником Генералштаба Оружаних снага земље домаћина генерал-мајором Олегом Алексејевичем Белоконевим, а састаће се и са министром одбране Републике Белорусије генерал-потпуковником Андрејем Алексејевичем Равковим током пријема поводом завршетка такмичења ,,Снајперска граница“.

На полигону „Брестски“, генерал Мојсиловић ће, заједно са министром одбране Александром Вулином, присуствовати финалном делу и церемонији затварања такмичења ,,Снајперска граница“ које се у оквиру „Међународних војних игара 2019“ реализује од 4. до 15. августа. 

На такмичењу, на којем су учествовале 24 екипе из 21 државе, деветочлана екипа Војске Србије се надметала у индивидуалном гађању и у оквиру снајперских парова.

Повезане вести