Тренаж ронилаца у Речној флотили

Среда, 26.6.2013 | Обука

Припадници Ронилачке чете Речне флотиле извели су данас у касарни „Александар Берић“ и на делу Дунава код Новог Сада тренаж, који је обухватио низ захтевних радњи на води и под водом.

Припадници Ронилачке чете Речне флотиле извели су данас у касарни „Александар Берић“ и на делу Дунава код Новог Сада тренаж који је обухватио низ захтевних радњи на води и под водом.

Роњење у ронилачкој пари, вожња чамца, коришћење подводног лифта за подизање терета из воде, рад средствима за подводно проналажење објеката (сонаром и магнетометром) и кондицирање у барокомори на симулираним дубинама преко 40 метара, само су неке од активности које су увежбавали рониоци Речне флотиле.

Тренажом је руководио старији водник прве класе Бобан Ђоковић, инструктор роњења, док је барокомором руковао заставник Синиша Маравић, командир одељења за обезбеђење роњења.

Поред тренажа ронилаца Речне флотиле, извршено је и кондицирање ронилаца, припадника других јединица Војске Србије, углавном ронилачког звања четврте и пете категорије. За њих је роњење тек део сложеен обуке, а данас су кондицирани у зарону у струји и оријентацији и претраживању под водом.
Кључне речи

Повезане вести