Пријем борбених возила „милош“ у 72. бригаду за специјалне операције

Понедељак, 18.1.2021 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас пријему десет оклопних борбених возила погона 4х4 „милош“, намењених припадницима 72. бригаде за специјалне операције.

— Реч је о савременим борбеним оклопним возилима, која су производ домаће памети и наше домаће индустрије, а дошла су у једну од најелитнијих војних јединица целог света. Стигла су у праве руке, руке јединице која је кадра да изврши сваки задатак у заштити Србије — рекао је министар Стефановић.

Министар је истакао да ће ова возила знатно допринети јачању наших јединица и да оне и даље буду најчвршћи стуб одбране и безбедности наше земље.

Оклопно борбено возило точкаш погона 4х4 „милош“ намењено је за извиђање, противтерористичку, противгерилску борбу, контролу територије и за превоз и подршку јединица за специјалне операције.

Увођењем у наоружање овог бробеног возила значајно су унапређене оперативне способности 72. бригаде за специјалне операције. Припадници јединице имали су прилику да на полигонима спознају перформансе овог борбеног возила и да се увере у ватрену моћ, висок ниво балистичке заштите и изузетне маневарске способности, у свим земљишним и временским условима.

Повезане вести