Саветодавна посета представника Команде здружених снага Напуљ

Четвртак, 6.4.2017 | Међународна сарадња

У касарни „Бањица 2“ у Београду, у организацији Управе за оперативне послове Генералштаба, данас је завршена тродневна саветодавна посета петочланог тима официра из Команде здружених снага Напуљ.

Током посете усаглашена су документа за планирање, припрему и извођење тактичке вежбе и евалуација првог и другог нивоа декларисаних јединица Војске Србије у Концепту оперативних способности за учешће у мултинационалним операцијама.

Петочлани тим официра из Команде здружених снага Напуљ пружио је националном евалуаторском тиму и руководству тактичке вежбе из Копнене војске, стручну помоћ у припреми вежбе и евалуација декларисаних јединица Војске Србије, које ће се реализовати у периоду од 16. до 27. октобра ове године у бази „Југ” код Бујановца.
     
На тактичкој вежби „Стена 02“ и евалуацијама провериће се достигнути степен интероперабилности, као и оперативних способности декларисаних јединица Војске Србије за учешће у мултинационалним операцијама.

У предстојећој тактичкој вежби и евалуацијама првог и другог нивоа декларисаних јединица Војске Србије у Концепту оперативних способности (лака пешадијска чета, инжињеријска чета опште подршке, вод Војне полиције и вод АБХО), поред припадника Војске Србије и представника Команде здружених снага Напуљ, учествоваће и евалуатори из чланица НАТО и партнерских земаља. 

Повезане вести