Честитке начелника Генералштаба поводом Дана службе ВОЈ и Дана 126. бригаде ВОЈИН

Четвртак, 14.6.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честитку припадницима службе ВОЈ и 126. бригаде ВОЈИН поводом 18. јуна – Дана службе и Дана јединице.

Честитка начелника Генералштаба припадницима службе ваздушног осматрања и јављања

Припадницима службе ваздушног осматрања и јављања упућујем срдачне честитке поводом 18. јуна – Дана службе.

На данашњи дан 1915. године, српска Врховна команда издала је Наређење да се оформе сталне осматрачке сигналне станице, ради означавања правца лета непријатељских авиона. У Трећој армији је том приликом формирано више станица у рејонима Дринске, Тимочке и Комбиноване дивизије.

Захваљујући искуству и доброј обучености, припадници ваше службе у знатној мери доприносе успешном функционисању система ваздушног осматрања и јављања, а самим тим и оперативној способности Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Уверен сам да ћете и убудуће професионално и квалитетно извршавати задатке који су вам поверени, дајући пун допринос унапређењу рада како ваше службе, тако и Војске Србије у целини.

Честитка начелника Генералштаба припадницима 126. бригаде ВОЈИН

Припадницима 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења упућујуем срдачне честитке поводом 18. јуна – Дана јединице.

Од формирања првих сталних осматрачких сигналних станица, ради означавања правца лета непријатељских авиона па до данас успешно унапређујете своју стручност и чувате светле традиције ваших претходника.

Својим радом, залагањем, професионализмом и оспособљеношћу успешно сте реализовали све постављене задатке и допринели унапређењу способности како вида коме припадате, тако и Војске Србије у целини и тиме оправдали орден народног хероја који заслужно носите.

Честитајући Дан јединице, желим вам пуно успеха у раду уверен да ћете и убудуће професионално и квалитетно извршавати задатке који су вам поверени.

Повезане вести