Обука инжињераца на Сави

Петак, 14.8.2020 | Обука
После вишенедељне обуке на полигонима и вежбалиштима Центра за обуку Копнене војске у Пожаревцу, полазници 15. класе Основног курса за подофицире рода инжињерије који се оспособљавају за командовање одељењем реализују стационарно логоровање на реци Сави.

У току досадашње обуке полазници курса савладали су теоретске садржаје из предмета средства и опрема, тактика инжињерије и методски су оспособљени за извођење обуке са војницима на служењу војног рока и професионалним војницима.

Полазници курса су на Сави, практично у улози непосредних извршиоца и командира одељења у оквиру теме „Савлађивање водених препрека“, израдили пловна средства од приручног материјала, проверили своја знања из познавања карактеристика водених препрека и успешно савладали водену препреку импровизованим и формацијским пловним средствима. Током логоровања, полазници курса имају и вежбу припреме рушења железничког моста, уз спровођење свих процедура за реализацију таквог задатка – извиђање комуникација и објеката, прорачун потребне количине експлозива и припрема моста за рушење.

По завршетку логоровања, полазници Основног курса за  подофицире рода инжињерије обучавање ће наставити у инжињеријским јединицама Војске Србије.

Повезане вести