Генерал Диковић присуствовао бојевом гађању циљева у ваздуху

Среда, 4.7.2018 | Обука

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовао је данас на полигону „Пасуљанске ливаде“ бојевом гађању циљева у ваздуху које су извеле јединице Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовао је данас на полигону „Пасуљанске ливаде“ бојевом гађању циљева у ваздуху које су заједнички извеле артиљеријско-ракетне јединице за противваздухопловна дејства из састава Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО.

Водна бојева гађања циљева у ваздушном простору на редном броју 1 извеле су артиљеријско-ракетне јединице за ПВД наоружане противавионским топовима 40 мм Л-70 бофорс. Авион Н-62Т супергалеб вукао је мету на висини од 800 метара, а гађање се изводило у хоризонталном налету авиона на циљ.

Своје умеће у гађању показали су припадници 98. и 177. артиљеријско-ракетног дивизиона за ПВД, из 98. и 204. ваздухопловне бригаде, затим припадници 25. и 35. артиљеријско-ракетног дивизиона из Друге и Треће бригаде копнене војске и припадници Центра за обуку РВ и ПВО из Команде за обуку.

Најуспешнији на данашњем гађању, на коме су учешће узели и резервни састав ових јединица и војници на служењу војног рока, био је први вод 35. артиљеријско-ракетног дивизиона за ПВД из Треће бригаде копнене војске.

Изражавајући задовољство резултатима гађања и тактичким радом јединица, генерал Диковић је истакао да несаломива воља и жеља за успехом воде до циља и да су то данас показале све јединице. Он је посебно захвалио резервном саставу и војницима на добровољном служењу војног рока. 

У пратњи нечелника Генералштаба Војске Србије био је командант Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Душко Жарковић.

Повезане вести