Дан Техничког ремонтног завода „Чачак“

Петак, 29.9.2017 | Култура и традиција

У Техничком ремонтном заводу „Чачак“ данас је обележен празник Завода и 92 године од његовог оснивања.

Свечаности су присуствовали начелник штаба Копнене војске пуковник Владета Балтић, представници Министартсва одбране и Генералштаба Војске Србије, затим представници локалне самоуправе, школа, привредних организација из Чачка, премештени и пензионисани припадници установе, бројни сарадници запослених у ТРЗ „Чачак“.

У свом обраћању, директор ТРЗ „Чачак“ пуковник Срђан Петковић је истакао да ће Завод и у будућности представљати један од темеља у изградњи савремене и модерно опремљене војске и имати битно место и улогу у изградњи њених оперативних и функционалних способности.

Поводом обележавања празника, представници ТРЗ „Чачак“ организовали су за госте свечаности приказ оспособљености, а међу посетиоцима су били и ученици чачанских основних школа.

Дан Техничког ремонтног завода „Чачак“ слави се 30. септембра у спомен на дан када је, 1925. године, Државни савет Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца дао сагласност на одлуку о уступању општинског земљишта за подизање инжињеријско-техничког завода у Чачку, чиме су се стекли услови за формирање Завода.

Повезане вести