Војска Србије јача за 83 подофицира

Четвртак, 24.12.2020 | Актуелности
У Дому Гарде у Топчидеру данас је одржана свечаност поводом пријема полазника 16. класе Основног курса за подофицире у професионалну војну службу у својству подофицира.

У овој класи усавршавање је завршило 93 полазника, а на данашњој свечаности њих 83 је добило стално запослење, док је осталих десет већ било у сталном радном односу, чиме је Војска Србије додатно оснажена.

Свечаности су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.
 
Честитајући присутнима прве подофицирске чинове, потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић је рекао да је бити старешина војске „највећа част коју неко може да има у овој земљи“.
 
— Ви сте они на које отаџбина рачуна свакога дана и у сваком тренутку. Показали сте завидне организационе способности и испунили све потребне критеријуме. Задовољан сам данас, јер  добијате стално запослење, а посебно сам задовољан јер попуњавамо подофицирске редове. Нагласио бих да бринемо о стандарду људи који раде у војсци, који су њен кључни део, њена кичма. О томе смо и генерал Мојсиловић и ја разговарали са председником Вучићем и имамо његову снажну подршку као врховног команданта да наставимо опремање војске — истакао је министар Стефановић.

Он је нагласио да ће се као министар одбране залагати да систем има континуирано повећање стандарда. Према његовим речима, они који се определе да им војска буде каријера морају да знају да са тим мора да се живи.
 
— Хвала вам што се се определили да радите овако тежак посао, знајући да нема меда и млека, али да је част огромна. Зато је наше поштовање према људима који се определе да носе униформу огромно. Војска није случајно институција која ужива највеће поверење у нашој земљи — истакао је министар Стефановић.
 
Након читања наредбе о унапређењу и додели стимулативних мера, министар Стефановић уручио је поклоне — ручне сатове првој тројици у рангу, водницима Јовану Мијаиловићу, Милошу Мирићу и Петру Иветићу.

Повезане вести